Coaching/Cursussen/Workshops

Persoonlijk Coachtraject 

In tijden dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit, wil je als ouder/verzorger maar één ding en dat is dat hij of zij zich zo snel mogelijk weer fijn voelt. Soms lukt het als ouder/verzorger niet om hier verandering in te krijgen. Je probeert van alles, maar niks lijkt te werken. Het kan dan helpen om een neutrale partij in te schakelen die objectief kan kijken en luisteren naar wat het kind nodig heeft. Zo'n één op één coaching kan voor het kind heel waardevol zijn om zich volledig gehoord en gezien te voelen zonder oordeel. Op een laagdrempelige, en speelse manier ga ik met jullie kind op pad om te onderzoeken wat er nodig is zodat jullie kind weer vrolijk door het leven kan.


Cursus 
"Boost je zelfvertrouwen"

In deze cursus leren kinderen in een klein groepje (max 6 kinderen) op een fijne manier meer vertrouwen in zichzelf krijgen. Sommige kinderen kunnen namelijk net dat beetje extra wel gebruiken. Op zich loopt alles lekker in zijn of haar leven, maar het zelfvertrouwen mag wel een boost hebben. Dan is deze cursus bijzonder geschikt! De cursus is 1x in de maand op woensdagmiddag. Wat we zoal samen doen:

 • kwaliteitenspel 
 • complimentenspel
 • knutselen
 • collages maken
 • je eigen gevoelswereld beter leren kennen middels de gevoelsverkenner
 • creatief met natuurlijk materiaal
 • tekenen/verven
 • mindfulness oefeningen
 • yoga oefeningen
 • en nog veel meer


Het is vooral ook een gezellige en ontspannen middag waarin drinken en wat lekkers natuurlijk niet mag ontbreken. 

De middag duurt van 15.00 uur tot 16.30 uur
Leeftijd: 7-12 jaar

Voor actuele data houd mijn social media kanalen in de gaten of neem even contact met me op.

Relax Ochtenden (voor mama)

Heb jij ook het gevoel dat je steeds alle ballen in de lucht moet houden? En dat het nog steeds niet genoeg is wat je doet? Loop jij jezelf vaak voorbij? Ben je alleen maar aan het zorgen voor anderen en voel je dat het tijd is dat hier verandering in komt? Meld je dan snel aan voor deze heerlijke ochtenden vol ontspanning! 

Wat krijg je tijdens deze ochtenden?

 • Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers op een heerlijke plek in de natuur (Floral Dance Art in Meijel) 
 • Rust in je hoofd en lijf tijdens een fijne boswandeling 
 • Ontspanningsoefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen
 • Tips die je makkelijk toe kunt passen in de praktijk
 • Verbinding met andere vrouwen die hetzelfde ervaren als jij
 • Voldoende aandacht (groepsgrootte 6-10 personen)
 • Inzichten die je mee naar huis neemt waarmee je verder kunt 


Deze ochtenden zijn ook een zeer waardevolle aanvulling als je kind een coach traject volgt of heeft gevolgd bij mij. 

Ontspannen mama = ontspannen kind

EFT

 

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een zeer effectieve methode om psychotrauma (spanning uit het verleden of zorgen over de toekomst) te laten verdwijnen. Zo kun je je snel weer innerlijk vrij voelen en is er weer ruimte voor dat wat je graag wilt ervaren. Het is een broertje van EMDR en valt onder de energie psychologie.

Tijdens EFT klop je op een aantal acupunctuurpunten op je gezicht, bovenlichaam en hand terwijl je tegelijkertijd in contact bent met het gevoel van spanning. Doordat je de hersens belast met een taak die hij niet kan plaatsen (het kloppen op je lichaam) wordt de emotionele lading (=de fysieke stressreactie) van de gedachten en gebeurtenissen afgehaald en voel je je weer rustig. Daarna is het veel gemakkelijker om nieuwe overtuigingen en beelden te realiseren. 
 

Als er iets (heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam en vaak blijft er nog een restje spanning achter waarvanuit je dan, terwijl je dat niet wil, gaat reageren. Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. De resultaten zijn altijd weer verbluffend en bijzonder. 


 Waar voor ? 

·         Sterke emoties zoals boosheid,    verdriet, angst 

·         Slecht zelfbeeld 

·         Niet lekker in je vel zitten 

·         Nawerking van beelden/films etc 

·         Tics 

·         Ergens enorm van balen 

·         Niet volledig kunnen presteren 

·         Schuld-en schaamtegevoelens 

·         Gepest zijn/worden 

·         Niet tot leren komen 

·         Je afgewezen voelen 

·         Een traumatische herinnering loslaten 

·         Emotionele en fysieke pijn 

·         Ergens tegenop zien / zorgen hebben over iets 

·         Controle en perfectionisme 

 

EFT en kinderen
Bij kinderen, die op school niet volledig presteren, en geblokkeerd zijn door negatieve inprentingen, zijn de resultaten ook geweldig! Maar ook angsten en nare herinneringen kunnen bij kinderen met EFT aangepakt worden. Ouders en kinderen kunnen het thuis, nadat ze het samen hebben geleerd, uitstekend toepassen. 

Mindfulness training voor kinderen


Mindfulness leert kinderen bewust aanwezig te zijn. Vanuit een open en vriendelijke houding voor hun omgeving en voor zichzelf. Ze leren aandacht te hebben zonder gelijk te oordelen, zonder iets af te wijzen of te negeren, of er helemaal in meegesleept te worden in de drukte van alledag. De prikkels en invloeden van buitenaf kunnen we niet altijd voor ze wegnemen, maar we kunnen ze wel leren er beter mee om te gaan. 

 

Mindfulness voor kinderen voldoet aan de grote behoefte om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen. Het leert kinderen even te stoppen, op adem te komen en te voelen wat ze nodig hebben op dit moment.  

 

Tijdens de lessen gaan we op een speelse manier doen, ervaren en leren om meer controle te krijgen over je eigen aan, uit en pauze-knop. De kinderen gaan op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door met aandacht te ontspannen, te bewegen, te ontdekken en (kort) in stilte te zijn. De lessen zijn niet prestatiegericht. Ieder kind kan en mag lekker zichzelf zijn. Ontspanning en plezier tijdens de les is het aller belangrijkste! 

 

De mindfulness training voor kinderen bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur. Er is plaats voor maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.